sunnuntai 18. marraskuuta 2012

Puolukkainen juustokakku

män kakun tein viime syksynä ja jouluksi olen suunnitellut jotain vastaavaa :)
 

 
Pohja
200 g Digestive-keksejä
 70 g margariinia. 

 Sekoita keksimurut ja sula margariini keskenään. Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja painele muruseos pohjalle. Laita jääkaappiin jähmettymään.
 
Täyte
6 liivatetta 
3 rkl kiehuvaa vettä 
200 g Philadelphia- tuorejuustoa 
1,5 dl sokeria 
4 tl vaniljasokeria 
3-4 rkl sitruunamehua 
4 dl kermaa
 
 Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen viideksi minuutiksi. Lisää tuorejuustoon sokerit ja sitruunamehu. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Kiehauta vesi ja liuota siihen puristellut liivatteet. Lisää hiukan jäähtynyt liivateseos juustoseokseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Lisää kermavaahto varovasti sekoittaen joukkoon. Levitä keksipohjan päälle ja tasoita tarvittaessa. Anna hyytyä jääkaapissa useita tunteja, mielellään seuraavaan päivään.
 
Kiille
 3 dl puolukkamehua
 3 liivatetta.

 Liota liivatteita viisi minuuttia kylmässä vedessä ja purista liika vesi pois. Anna liueta kiehuvaan mehutilkkaan ja sekoita lopun mehun  joukkoon koko ajan sekoittaen. Levitä varovasti kakun pinnalle ja anna hyytyä  muutamia tunteja jääkaapissa. 




Koristeet marsipaania, sulatettua suklaata ja nonparelleja.
Kannattaa aina muistaa, että marsipaanikoristeet "sulavat" nopeasti kiilteen pinnalla, joten ne kannattaa laittaa vasta ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti