Tämän kakun tein viime syksynä ja jouluksi olen suunnitellut jotain vastaavaa :)
Pohja
200 g Digestive-keksejä
70 g margariinia.
Sekoita keksimurut ja sula margariini
keskenään. Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja painele
muruseos pohjalle. Laita jääkaappiin jähmettymään.
Täyte
6 liivatetta
3 rkl kiehuvaa vettä
200 g Philadelphia- tuorejuustoa
1,5 dl sokeria
4 tl vaniljasokeria
3-4 rkl sitruunamehua
4 dl kermaa
Laita liivatteet likoamaan
kylmään veteen viideksi minuutiksi. Lisää tuorejuustoon sokerit ja
sitruunamehu. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Kiehauta vesi ja liuota
siihen puristellut liivatteet. Lisää hiukan jäähtynyt liivateseos
juustoseokseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Lisää kermavaahto
varovasti sekoittaen joukkoon. Levitä keksipohjan päälle ja tasoita
tarvittaessa. Anna hyytyä jääkaapissa useita tunteja, mielellään
seuraavaan päivään.
Kiille
3 dl puolukkamehua
3 liivatetta.
Liota liivatteita viisi
minuuttia kylmässä vedessä ja purista liika vesi pois. Anna liueta
kiehuvaan mehutilkkaan ja sekoita lopun mehun joukkoon koko
ajan sekoittaen. Levitä varovasti kakun pinnalle ja anna hyytyä
muutamia tunteja jääkaapissa.
Koristeet marsipaania, sulatettua suklaata ja nonparelleja.
Kannattaa
aina muistaa, että marsipaanikoristeet "sulavat" nopeasti kiilteen
pinnalla, joten ne kannattaa laittaa vasta ennen tarjoilua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti