Raparperihilloke:
1 l raparperipaloja
2 dl sokeria
2 rkl vettä
Laita kaikki ainekset kattilaan ja keitä hiljalleen,
kunnes raparperi on pehmeää ja seos sakeaa. Jäähdytä.
Kakkupohja:
5 munaa
2 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
50 g voita sulatettuna
1,5 dl raparperihilloketta
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi,
lisää varovasti keskenään sekoitetut kuiva-aineet.
Sekoita raparperihillokkeeseen voisula ja lisää seos taikinan joukkoon.
Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan.
Paista 175 asteessa n. 35 minuuttia.
Täyte ja päällys:
4 dl kermaa
1 prk maitorahkaa
0,5 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
5 dl mansikoita paloina
2,5 dl raparperihilloketta
Kostutukseen 1,5 dl maitoa
Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää rahka johon on sekoitettu sokerit.
Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan,
kostuta maidolla ja laita väleihin hilloketta, mansikanpaloja sekä
kermaseosta. Jätä kermaseosta myös kakun päälle.
Koristele mansikoilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti