maanantai 8. heinäkuuta 2013

Raparperi-Mansikka-Täytekakku


Raparperihilloke:

1 l raparperipaloja
2 dl sokeria
2 rkl vettä

Laita kaikki ainekset kattilaan ja keitä hiljalleen, 
kunnes raparperi on pehmeää ja seos sakeaa.  Jäähdytä. 

Kakkupohja:

5 munaa
2 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
50 g voita sulatettuna
1,5 dl raparperihilloketta

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi, 
lisää varovasti  keskenään sekoitetut kuiva-aineet. 
Sekoita raparperihillokkeeseen voisula ja lisää seos taikinan joukkoon.
Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan.

Paista 175 asteessa n. 35 minuuttia.

Täyte ja päällys:

4 dl kermaa
1 prk maitorahkaa
0,5 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
5 dl mansikoita paloina
2,5 dl raparperihilloketta

Kostutukseen 1,5 dl maitoa

Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää rahka johon on sekoitettu sokerit.

Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan, 
kostuta maidolla ja laita väleihin hilloketta, mansikanpaloja sekä
kermaseosta. Jätä kermaseosta myös kakun päälle.

Koristele mansikoilla.  










Ei kommentteja:

Lähetä kommentti