Schwarzwälder Kirschtorte
Mustanmetsän kakku
Pohja:
200 g voita
2 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
4 munaa
4 dl vehnäjauhoja
1,5 dl kaakaojauhetta
1 dl mantelijauhetta
0,5 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 dl maitoa
Vatkaa voi ja sokerit vaahdoksi. Sekoita munat yksitellen vaahtoon.
Lisää vuorotellen maitoa ja keskenään sekoitettuja kuiva-aineita. Vatkaa tasaiseksi.
Paista korppujauhotetussa vuoassa (halkaisija 22-24cm) 175 asteessa n. 50 minuuttia.
Täyte ja kuorrute:
2 dl kermaa
2 dl ranskankermaa
0,5 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita muut aineet vaahdon joukkoon.
Leikkaa kakku kolmeen osaan ja kostuta laimennetulla kirsikkaliköörillä n. 1dl.
Mehu tai sokerivesikin käyvät.
Täytteeksi myös:
1 dl kirsikkahilloa
500 g tuoreita kirsikoita (säästä osa kirsikoista kakun päälle)
Levitä jokaiseen väliin kirsikkahilloa, kermaa ja kirsikanpaloja.
Jätä osa kermasta kakun päälle.
Pinnalle lisäsi raastettua maitosuklaata.
Oi oi, minun lempikakkuni ja niin hyvän näköisenä. ���
VastaaPoista