lauantai 24. elokuuta 2013

Banoffee



Pohja:

300 g digestive-keksejä
100 g voita

Täyte:

1 prk  Karamellisoitua kondensoitua maitoa
 2,5 dl VispiCremeä
2 rkl vaniljasokeria
2 banaania

Murskaa keksit ja sekoita sulatettu rasva tasaiseksi seokseksi keksien kanssa. 
Painele 24 cm irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille. 
Laita vuoka kylmään ja valmista täyte.

Levitä valmiiksi karamellisoitu kondensoitu maito (toffee) pohjan päälle. 
Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta vaniljasokerilla.
 Pilko yksi banaani toffeen päälle ja levitä banaanien päälle kermavaahto. 
Pilko toinen banaani kermavaahdon päälle. 
Koristele kaakaojauheella.








 Vinkki!

  Jos käytät tavallista kondensoitua maitoa niin kaada se mikronkestävään kulhoon
 ja keittele mikrossa 500W n. 5-6 minuutin ajan välillä sekoittaen. 
Vahdi koko ajan, ettei toffee kiehu yli kulhosta! 
 Toinen tapa valmistaa toffee on keittää säilykepurkkia noin kolme tuntia kattilassa.

1 kommentti:

  1. Nam, miten hyvän kuuloinen! Enpä ole koskaan banoffeeta tehnytkään... ehkäpä nyt olisi aika lisätä tämä leivontalistalle :D

    VastaaPoista