torstai 26. kesäkuuta 2014

Schwarzwaldin kakku

Schwarzwälder Kirschtorte
Mustanmetsän kakku




Pohja:
200 g voita
2 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
4 munaa
4 dl vehnäjauhoja
1,5 dl kaakaojauhetta
1 dl mantelijauhetta
0,5 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 dl maitoa

Vatkaa voi ja sokerit vaahdoksi. Sekoita munat yksitellen vaahtoon. 
Lisää vuorotellen maitoa ja keskenään sekoitettuja kuiva-aineita. Vatkaa tasaiseksi.

Paista korppujauhotetussa vuoassa (halkaisija 22-24cm) 175 asteessa n. 50 minuuttia.

Täyte ja kuorrute:
2 dl kermaa
2 dl ranskankermaa
0,5 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria

Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita muut aineet vaahdon joukkoon.

Leikkaa kakku kolmeen osaan ja kostuta laimennetulla kirsikkaliköörillä n. 1dl. 
Mehu tai sokerivesikin käyvät. 

Täytteeksi myös:

1 dl kirsikkahilloa
500 g  tuoreita kirsikoita (säästä osa kirsikoista kakun päälle)


Levitä jokaiseen väliin kirsikkahilloa, kermaa ja kirsikanpaloja. 
Jätä osa kermasta kakun päälle.

Pinnalle lisäsi raastettua maitosuklaata.



 


1 kommentti:

  1. Oi oi, minun lempikakkuni ja niin hyvän näköisenä. ���

    VastaaPoista