Kiitos taas Kinuskikissalle ihanasta ohjeesta!!!
Alkuperäinen ohje löytyy TÄÄLTÄ!
Pohja:
125 g voita tai margariinia
1 dl sokeria
1 keltuainen
3 dl vehnäjauhoja
125 g voita tai margariinia
1 dl sokeria
1 keltuainen
3 dl vehnäjauhoja
Raparperitäyte:
500 g raparperia (n. 1 litra)
25 g voita
1 ½ tl kanelia
1 ½ dl muscovadosokeria
1 rkl maissitärkkelystä
25 g voita
1 ½ tl kanelia
1 ½ dl muscovadosokeria
1 rkl maissitärkkelystä
Mascarponevaahto:
2 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
250 g mascarponejuustoa
100 g valkosuklaata
250 g mascarponejuustoa
100 g valkosuklaata
Pinnalle:
vaniljansiemeniä
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää keltuainen ja jauhot. Painele taikina
vaniljansiemeniä
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää keltuainen ja jauhot. Painele taikina
leivinpaperilla vuoratun piirakkavuoan (halkaisija n. 24 cm) pohjalle ja reunoille.
Taittele alumiinifoliosta suikaleita ja painele ne tueksi taikinan reunoille,
jotta ne eivät valahda paiston aikana.
Paista pohjaa 200 asteessa noin 15 minuuttia.
Poista foliot ja anna pohjan jäähtyä.
Leikkaa raparperit noin 5 cm:n pätkiksi. Halkaise paksuimmat palat.
Sulata voi pannulla kiehuvaksi ja lisääraparperit, kaneli sekä muscovadosokeri.
Keitä kunnes ohuimmat raparperinvarret ovat pehmenneet.
Erota pieni määrä lientä ja sekoita siihen maissitärkkelys.
Lisää pannulle ja anna kiehahtaa.
Kaada raparperitäyte pohjan päälle ja anna jäähtyä.
Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi. Sekoita joukkoon mascarponejuusto sekä sulatettu valkosuklaa. Levitä seos raparperitäytteen päälle ja koristele vaniljansiemenillä.
Nosta piirakka jääkaappiin muutamaksi tunniksi ennen tarjoilua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti