Juhannuksena juhlittiin mansikkakakun voimin, tällä kertaa marenkiversion :)
Ja hyvin teki kauppansa!
Marenki:
4 valkuaista
1 1/2 dl hienoa sokeria
1 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
2 tl perunajauhoja
4 valkuaista
1 1/2 dl hienoa sokeria
1 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
2 tl perunajauhoja
Vatkaa
valkuaiset ja hieno sokeri kovaksi vaahdoksi (noin 8 minuuttia).
Siivilöi joukkoon tomusokeri, vaniljasokeri sekä perunajauho ja sekoita
ne varovasti valkuaisvaahtoon. Piirrä leivinpaperille kolme erikokoista
ympyrää (n. 22 cm, 15 cm, 11 cm). Käännä leivinpaperi ympäri ja levitä
marenkimassa ympyröiden mukaan. Paista 125 asteessa ensin puolitoista
tuntia ja jatka paistamista samassa lämpötilassa vielä 2 tuntia
uuninluukku raollaan (laita esim. puukauha uuninluukun väliin). Ota
pelti pois uunista ja anna marenkipohjien jäähtyä. Käsittele hauraita
marenkipohjia varovasti.
Täyte:
1 prk Flora Vispiä
1 rasia Mascarpone-juustoa
3/4 dl mansikkahilloa
mansikoita
vaniljasokeria
1 prk Flora Vispiä
1 rasia Mascarpone-juustoa
3/4 dl mansikkahilloa
mansikoita
vaniljasokeria
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti