torstai 26. heinäkuuta 2012

Mansikka-marenkikakku

 Juhannuksena juhlittiin mansikkakakun voimin, tällä kertaa marenkiversion :)
 Ja hyvin teki kauppansa! 

Marenki:
4 valkuaista

1 1/2 dl hienoa sokeria

1 dl tomusokeria

1 tl vaniljasokeria

2 tl perunajauhoja

 
Vatkaa valkuaiset ja hieno sokeri kovaksi vaahdoksi (noin 8 minuuttia). Siivilöi joukkoon tomusokeri, vaniljasokeri sekä perunajauho ja sekoita ne varovasti valkuaisvaahtoon. Piirrä leivinpaperille kolme erikokoista ympyrää (n. 22 cm, 15 cm, 11 cm). Käännä leivinpaperi ympäri ja levitä marenkimassa ympyröiden mukaan. Paista 125 asteessa ensin puolitoista tuntia ja jatka paistamista samassa lämpötilassa vielä 2 tuntia uuninluukku raollaan (laita esim. puukauha uuninluukun väliin). Ota pelti pois uunista ja anna marenkipohjien jäähtyä. Käsittele hauraita marenkipohjia varovasti. 

Täyte:
1 prk Flora Vispiä
1 rasia Mascarpone-juustoa
3/4 dl mansikkahilloa
mansikoita
vaniljasokeria

Vatkaa kerma vaahdoksi, sekoita joukkoon mascarpone ja mansikkahillo, mausta vaniljasokerilla. Pilko tuoreet mansikat, mutta jätä osa koristeluun. Levitä suurimman marenkipohjan päälle täytettä ja mansikanpalasia. Nosta päälle keskikokoinen marenkipohja ja täytä kuten edellä. Nosta viimeiseksi pienin marenkipohjista, ja levitä vielä täytettä pienimmän pohjan päälle. Koristele tuoreilla mansikoilla. Marengit voit paistaa jo hyvissä ajoin. Säilytä ne esimerkiksi kakkulaatikossa kosteudelta suojattuna.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti