sunnuntai 16. joulukuuta 2012

Pähkinäsuklaamarengit

Tämmöisen ohjeen löysin Kotilieden suuresta joulukirjasta (2002)


Marengit: (n. 50-60 kpl)
4 valkuaista
1/4 tl suolaa
2 1/2 dl sokeria

Vatkaa valkuaiset ja suola vaahdoksi, lisää sokeri vähitellen vatkaamisen aikana. Vatkaa kunnes sokerikiteet sulavat ja vaahto on sileää ja kiinteää. Pursota leivinpaperoidulle pellille vaahtokokkareita. 

Paista 100 asteessa 2 tuntia. Jätä jälkilämmölle kuivumaan uuninluukku raollaan.

Koristeluun:
100 g maitosuklaata
pähkinärouhetta

Sulata suklaa varovasti vesihauteessa tai mikrossa välillä sekoittaen. Kasta marengit suklaaseen ja ripottele päälle pähkinärouhetta.


Tässä vielä koristelemattomia marenkeja.




Yhtenä jouluna vein myös lahjaksi marenkipurkkeja :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti