Tämmöisen ohjeen löysin Kotilieden suuresta joulukirjasta (2002)
Marengit: (n. 50-60 kpl)
4 valkuaista
1/4 tl suolaa
2 1/2 dl sokeria
Vatkaa
valkuaiset ja suola vaahdoksi, lisää sokeri vähitellen vatkaamisen
aikana. Vatkaa kunnes sokerikiteet sulavat ja vaahto on sileää ja
kiinteää. Pursota leivinpaperoidulle pellille vaahtokokkareita.
Paista 100 asteessa 2 tuntia. Jätä jälkilämmölle kuivumaan uuninluukku raollaan.
Koristeluun:
100 g maitosuklaata
pähkinärouhetta
Sulata
suklaa varovasti vesihauteessa tai mikrossa välillä sekoittaen. Kasta
marengit suklaaseen ja ripottele päälle pähkinärouhetta.
Tässä vielä koristelemattomia marenkeja.
Yhtenä jouluna vein myös lahjaksi marenkipurkkeja :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti