lauantai 29. syyskuuta 2012

Raparperipiirakka

Keittelin kesän viimeisistä raparpereista hillosokerin kanssa hilloa ja maustoin kanelilla sekä inkiväärillä, osa päätyi pakkaseen ja yhdestä rasiasta tulikin sitten piirakan täytettä :) Piirakan ohjeessa oli omenasosetta, mutta kaapista löytyi nyt tuota raparperia.


 Pohja:
100 g margariinia
1 dl sokeria
1 kananmuna 
1 tl leivinjauhetta
3 dl vehnäjauhoa

Päälle:
2 dl raparperihilloa
1 prk kermaviiliä
2 kananmunaa
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria

Vaahdota margariini ja sokeri. Lisää vaahtoon kananmuna ja kuivat aineet. Painele vuoan pohjalle ja reunoille.
Valmista täyte sekoittamalla täyttteen ainekset kaeskenään. Kaada täyte pohjan päälle.
Paista 225 asteessa n. 30 minuuttia.


Seuraksi vielä vaniljajäätelöä ja kupillinen kahvia :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti