lauantai 6. lokakuuta 2012

Porkkanakakku


Pohja:
3 kananmunaa
2 1/2 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
1/2 tl suolaa
1 rkl kanelia
1 rkl leivinjauhetta
4 dl hienoa porkkanaraastetta
200 g voita sulatettuna

Kostutukseen omenamehua.
Pinnalle 1 dl aprikoosimarmeladia

Kuorrutus:
2 dl sulatejuustoa
2 dl rahkaa
2 rkl omenamehua
2 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria

 Koristeluun paahdettuja mantelilastuja.  

***
 
Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne vaahtoon vuorotellen porkkanaraasteen ja voisulan kanssa. 
Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan.
Paista 200 asteessa 30 minuuttia.
Anna jäähtyä.
Sekoita kuorrutuksen aineet tasaiseksi massaksi.
Kostuta kakun pinta omenamehulla ja levitä marmeladi tasaisesti kakun pinnalle. 
Levitä kuorrutus marmeladin päälle ja kakun reunoille. 

Koristele mantelilastuilla.




Maukasta ja aurinkoista syysviikonloppua kaikille!!!
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti