Pohja:
3 kananmunaa
2 1/2 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
1/2 tl suolaa
1 rkl kanelia
1 rkl leivinjauhetta
4 dl hienoa porkkanaraastetta
200 g voita sulatettuna
Kostutukseen omenamehua.
Pinnalle 1 dl aprikoosimarmeladia
Kuorrutus:
2 dl sulatejuustoa
2 dl rahkaa
2 rkl omenamehua
2 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
Koristeluun paahdettuja mantelilastuja.
***
Vaahdota
munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne vaahtoon
vuorotellen porkkanaraasteen ja voisulan kanssa.
Kaada taikina
voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan.
Paista 200 asteessa 30 minuuttia.
Anna jäähtyä.
Sekoita kuorrutuksen aineet tasaiseksi massaksi.
Kostuta kakun pinta omenamehulla ja levitä marmeladi tasaisesti kakun pinnalle.
Levitä kuorrutus marmeladin päälle ja kakun reunoille.
Koristele mantelilastuilla.
Maukasta ja aurinkoista syysviikonloppua kaikille!!!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti