Lohikakku on meillä ollut kaikista suosituin ja tätä ohjetta perustana käyttäen olen sitä välillä hieman muokkaillut. Vaihtanut tuorejuuston makua tai jättänyt munatäytteen pois tehden sitten kaksinkertaisen lohitäytteen. Miten milloinkin.
n. 15-20 hengelle
n. 20 palaa ruispaahtoleipää
1 dl kalalientä tai sitruunavettä
lohitäyte:
n. 450 g lämminsavulohta ( perattuna)
150 g creme fraichea
1 rkl sitruunamehua
kananmunatäyte:
3 keitettyä munaa
75 g margariinia
100 g creme fraichea
ruohosipulia
vajaa 1 tl suolaa
kuorrutus:
400 g tuorejuustoa esim. ruohosipuli tms.
n. 75 g creme fraichea
koristeeksi jäävuorisalaattia, viinirypäleitä, sitruunaa, herneenversoja, rucolaa, paprikaa yms. oman maun mukaan :)
Tässä muutama kuva vuosien varrelta, tyyli on hieman hioutunut, mutta maku pysynyt samana. Mitä sitä hyvää liikaa muuttelemaan :D
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti