sunnuntai 1. maaliskuuta 2015

Mokkakakkua

Tämä ohje on aikoinaan tullut kummitädiltäni ja
tunnetaan meillä nimellä Arjantorttu :)
  
 
Pohja: 
2 munaa
3 dl sokeria
1,5 dl maitoa
4,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
150 g margariinia sulatettuna
 
Vatkaa muna ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuiva-aineet keskenään.
Lisää sokerivaahtoon vuorotellen jauhoseosta, maitoa ja rasvaa.
Kaada korppujauhotettuun vuokaan ja paista 200 asteessa n. 30 minuuttia.
 
Kuorrute:
200 g tomusokeria
4 rkl sulaa rasvaa
4 rkl kuumaa vahvaa kahvia
2 tl vaniljasokeria
 
Sekoita kuorrutteen aineet keskenään ja levitä hieman jäähtyneen tortun päälle.
Koristele nonparelleilla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti